Ontharen | Body Sugaring | Intiem ontharen | Brazilian | Sugar | Suikerhars

Het ZENA® Ontharen bestaat uit 2 opeenvolgende stappen die op regelmatige basis herhaald dienen te worden.
1- Verwijdering van diepe wortels van ongewenste haren met ZENA® Ontharen Suikerpasta.
2- Aanvullende thuisbehandeling met ZENA® Cream.

De eerste behandelingscyclus met de ZENA® Ontharenpasta / Body Sugaring

De eerste 12 tot 24 maanden van de regelmatige ZENA® Ontharenbehandelingen zijn noodzakelijk om alle ongewenste haren te kunnen behandelen die tijdens de groeicyclus van 1-2 jaar groeien.
Om het gewenste resultaat (haarvrije huid) te bereiken wordt er iedere 4 tot 6 weken behandeld en dit wordt 12 tot 18 keer herhaald. Het resultaat wordt mede bepaald door de doelstelling van ieder individu. (of de resterende haargroei acceptabel is of niet) Een zichtbare vermindering van de haargroei zal normaal gezien optreden na 3 tot 5 behandelingen, afhankelijk van de voorgeschiedenis van de klant en de genetische aanleg van de klant.
Het resultaat kan om deze redenen bij elke persoon anders zijn.
De nabehandeling om de langdurige haarreductie te behouden.

Dominante haarfollikels zullen eerst behandeld worden omdat deze als eerste zichtbaar worden in de anagene fase. Aanvullende nabehandelingen met de ZENA® Cream zijn nodig om het gewenste resultaat te behouden/verbeteren. Ook hier is de doeltreffendheid afhankelijk van de genetica, de hormonale activiteit en het gewenste resultaat van elk individu.

Over enzymatische haargroeireductie en natuurlijke haargroei.
In sommige gevallen kan de klant een tijdelijk versterkte haargroei waarnemen na de eerste ZENA® Ontharenbehandeling. Dit komt omdat het lichaam reageert op de behandeling van de haarfollikels in de anagene fase. Dit zal in de volgende behandelingen gunstig blijken voor de doeltreffende en zichtbare resultaten.

Omdat er steeds een natuurlijke haargroei is, is het biologisch onmogelijk om een 100% haarvrije huid te verkrijgen.
Niet alle haarfollikels in de huid zijn gelijktijdig actief. Sommige haarfollikels zijn zelfs geprogrammeerd om pas na maanden of jaren na de ZENA® Ontharenbehandelingen actief te worden (zogenaamde slapende follikels) Haargroei kan ook beïnvloed worden door hormonen, b.v. door zwangerschap, leeftijd, gebruik van medicatie, bij stress, alsook door verandering van klimaat. Deze hormonen kunnen invloed hebben op het duurzame effect van de behandeling.
Hierdoor kan er na enige tijd haargroei terugkeren (dominante haarfollikels). Nabehandelingen met de ZENA® Ontharenpasta zullen dan nodig zijn.
De getrainde ZENA® Ontharen Schoonheidsspecialiste evalueert bij het begin van elke behandeling het progres van de haargroeireductie gedurende de 6 tot eventueel 12 eerste behandelingen. Ze bepaalt aan de hand hiervan het vervolg van de behandeling zoals bijv. door de periodes tussen de behandelingen te verlengen of te verkorten.

Onze Service